top of page
Články: Pro Gallery
Články: Blog2

Články byly zpracované pro Vás!

Články jsou zpracovány na základě podložených informací z ČZU, bakalářských prací a z mojí praxe (jak ze školy ČZU tak ve výcviku v USA a s vámi)

Všechny práce jsou dosažitelné na veřejných serverech. Zpracované vlastními slovy a doložené fotografiemi od klientů.

Články: Welcome
images.png

VETAMIX 

U nás nakoupíte syrové maso od VETAMIXU

Na areálu Škola výcviku či v prodejně v Postřelmově MINADOG naleznete vybrané druhy syrového masa v mraženém stavu.

Nejčastěji na skladě naleznete hovězí mix, dršťky a různé druhy mletin. Pro objednávku volejte či napište, máme čerstvé zboží a proto není velké množství na skladu!

Dršťky - jsou masná potravina vyráběná z hovězích předžaludků. Přizpůsobený k trávení velkého množství málo stravitelné potravy, zejména pak celulózy a hemicelulózy, která je mikrobiálně trávena na jednodušší sacharidy. Velmi podstatná je přeměna méně hodnotných rostlinných živin mikroorganismy na jejich tělu vlastní metabolity, zejména pak na velmi kvalitní mikrobiální protein.

Hovězí- máme na mysli hlavně příčně pruhovanou svalovinu, k ní přiléhající tkáně (kostituková tkáň, pojivo, a to včetně nervové tkáně a krevních a mízních cév). Nejdůležitější a nejhodnotnější částí masa je svalová tkáň. Jeho jakost je dána jemností svalových vláken, obsahem tuku a jeho typem, podílem svalové tkáně a dalšími faktory.

Články: About Me

S každým psem přijde nový zádrhel

Aktualizováno: 21. 3. 2019

Ať už máte prvního nebo třetího parťáka, vždycky najdete jiný zádrhel, který potřebujete řešit. Každý pes je jiný a proto nového nemůžete srovnávat s tím "naučeným". Ve výcviku je to hlavně blok z Vaší strany, který vás oba brzdí.


Metoda sem, metoda tam

Zjišťovala jsem, že metody sice přechází od „zkušenějších“, ti noví ale nejsou schopni metodu dále rozvíjet a předat na „míru“ ostatním. Bohužel ti nezkušení se potom nechají slepě vést jako ovce, bez ohledu na to, čeho se dopouštějí na svém čtyřnohém parťákovi. Jsou příliš slepí nebo možná líní na to, aby si uvědomili, že se mohou vydat i jinou, pro oba prospěšnější cestou.


Otevřené oči při každém tréninku

S Tobim jsme objeli spoustu seminářů, výcvikových táborů a poznali mnoho uznávaných trenérů. Od každého jsme si něco odnesli, ale přesto se stále jednalo o učebnicové postupy výcviku, škatulkování a vyřazování psů, kteří se „nehodily“ nejen povahově, ale i plemenem. Staforda nemůžete drilovat jako Ovčáka. Chyběl nám prostě výcvik uzpůsobený povaze psa.



Když máte pocit, že je všemu konec, přijde odraz od dna

Teprve po mnohých klopýtnutí ve výcviku, kdy jsem to už vzdávala, jsem se nechala přemluvit a jeli jsme se podívat na seminář vedený Leošem. Bylo to osudové setkání, kdy už jen při předstoupení na „lekci“ jsme jako otevřená kniha byli během minuty doslova přečteni. Můj pes byl znuděný výcvikem a neměl chuť spolupracovat. Bylo to jako facka, která mi otevřela oči. Je třeba přestat být onou ovcí a vzít to do svých rukou. Ze semináře můj pes odcházel s přirozeným sebevědomím a já našla směr a chuť jít dál.






12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page