top of page
Články: Pro Gallery
Články: Blog2

Články byly zpracované pro Vás!

Články jsou zpracovány na základě podložených informací z ČZU, bakalářských prací a z mojí praxe (jak ze školy ČZU tak ve výcviku v USA a s vámi)

Všechny práce jsou dosažitelné na veřejných serverech. Zpracované vlastními slovy a doložené fotografiemi od klientů.

Články: Welcome
images.png

VETAMIX 

U nás nakoupíte syrové maso od VETAMIXU

Na areálu Škola výcviku či v prodejně v Postřelmově MINADOG naleznete vybrané druhy syrového masa v mraženém stavu.

Nejčastěji na skladě naleznete hovězí mix, dršťky a různé druhy mletin. Pro objednávku volejte či napište, máme čerstvé zboží a proto není velké množství na skladu!

Dršťky - jsou masná potravina vyráběná z hovězích předžaludků. Přizpůsobený k trávení velkého množství málo stravitelné potravy, zejména pak celulózy a hemicelulózy, která je mikrobiálně trávena na jednodušší sacharidy. Velmi podstatná je přeměna méně hodnotných rostlinných živin mikroorganismy na jejich tělu vlastní metabolity, zejména pak na velmi kvalitní mikrobiální protein.

Hovězí- máme na mysli hlavně příčně pruhovanou svalovinu, k ní přiléhající tkáně (kostituková tkáň, pojivo, a to včetně nervové tkáně a krevních a mízních cév). Nejdůležitější a nejhodnotnější částí masa je svalová tkáň. Jeho jakost je dána jemností svalových vláken, obsahem tuku a jeho typem, podílem svalové tkáně a dalšími faktory.

Články: About Me

Sušené maso z Irska

Sušené hovězí masenko místo pamlsků a také při vysoké zátěži psa.🔜 PRODEJ

Nedá se jednoznačně odpovědět, zda máte krmit syrovou nebo vařenou stravou. (Teď vynechám ty naše grancle, které jsou pro nás výhodné z důvodu jednoduchého použití).

❗️Ale pokud se zaměříme na pamlsky... Při výrobě tohoto druhu masa je základem vaření za optimálních podmínek. Za našich babiček se maso často pro psy vařilo. V dnešní době je strašně moderní krmit syrovým. (ano taky tak krmím). Když ale máte pejsky, které mají citlivé zažívání nebo problémy s játry je pro ně vhodná vařená strava. Není pravdou, že vařením všechno zničíte. Naopak víte, že některé látky vařením naopak stávají pro psa dostupnější? Navíc po vaření nemusíte do masa přidávat žádné konzervanty, barviva a doplňkové látky, které nacházíte všude kolem nás, ať v pamlscích tak i v granclích. I v syrovém mase můžeme mít větší výskyt nežádoucích bakterií, virů nebo parazitů. (Obsáhlé téma na kvalitu masa, původu, zpracování atd atd...) Takže maso povařené a následně sušené jako konzervační metoda je super způsob jak jít střední cestou a nenabízet psu piškoty nebo divně vonící měkké tyčinky plné čehosi z pet obchodů. Sušením maso ztrácí víc jak 75% své hmotnosti a přitom si zachovává vysoký obsah proteinů.

  1. Tento druh masa se v zahraničí používá pro psy ve vysoké zátěži - například při dostizích psů. My je používáme také při zátěži, také na výletech a delších akcích, kdy je maso lehounké a stačí jenom zalít vodou a máte kvalitní stravu pro svého pejska. Dá se s tím krmit i běžnou krmnou dávkou, samozřejmě s různorodou paletou surovin i zeleniny a dle psích životních nároků. Má tedy obsah bílkovin okolo 60% ➡️ obsahuje deklarované maso a žádné zbytky z potravinářského průmyslu. ➡️ běžně se v zahraničí používá místo granulí a ve sportech. Při dlouhých tůrach zbalíte pytlíček a kdykoli zalijete vodou. Psa maso netíží v žaludku tak jak granule a dostane i dostatek vody do sebe. 🥩 20g sušeného masa je na 7 kg psa 🥩50g sušeného masa je na 15 kg psa 🥩 100g sušeného masa je na 30 kg psa



17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page